Serveis Especials del Consell davant la COVID-19

Benestar Social

Davant la situació generada per la COVID-19, el Consell d'Eivissa ha posat en marxa durant el temps de quarentena, una sèrie de serveis especials a diferents àmbits, sobretot a Benestar Social, per ajudar a la ciutadania a dur endavant aquesta situació d'una manera més fàcil.

Ampliació Serveis Oficina de la Dona i Manteniment servei de menors
Un dels serveis essencials que no s’ha aturat malgrat la crisi del coronavirus és l’atenció a l’Oficina de la Dona del Consell d’Eivissa. Pots telefonar al 971195607 de dilluns a divendres 8 a 15. El 016 continua actiu, a més no deixa rastre a la factura, però s’ha de tenir cura que no quedi registrat a la llista de trucades.

A més, el servei de menors del Consell d’Eivissa també es manté perfectament operatiu per atendre les demandes que puguin surtir aquestos dies de decret d’alarma.
Tel. 971195612menors@conselldeivissa.es

Servei d’Assessorament Psicològic CEPCA
El Centre d’Estudis i Prevenció de Conductes Addictives (CEPCA) del Consell Insular d’Eivissa ha posat en marxa un servei telefònic d’ajuda i assessorament a famílies i a menors que puguin veure en aquests dies dificultats en la convivència amb les seves famílies. D’aquesta manera el CEPCA posa a disposició de tothom qui ho necessiti un equip format per dos psicòlegs, una pedagoga i una educadora social per ajudar durant aquests dies. Tothom qui vulgui fer servir aquest servei pot telefonar de dilluns a divendres de 9 a 14 hores al telèfon 686 976 127. L’atenció és completament gratuïta.

Serveis per a coordinar ajudes i iniciatives solidàries.
Si vols col·laborar aportant material, exercint voluntariat o necessites informació, el Consell d’Eivissa ha posat en marxa un espai de coordinació del voluntariat a través del mail ajudasolidaria@conselldeivissa.es i telèfon 971 19 54 15