Nou període obert per a sol·licitar l’ajuda de manteniment de paisatge agrari del Consell Insular d’Eivissa

Ajuda manteniment paisatge agrari

S’ha tornat a obrir el període de sol·licitud de l’ajuda de la Convocatòria anticipada d’ajudes específiques per a la recuperació, el manteniment i la consolidació de l’entorn agrari i agrodiversitat a l’illa d’Eivissa per a l’any 2019, fins al 18 de juliol de 2020.

En data 23 de juliol de 2018, la presidenta de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (Govern de les Illes Balears) va emetre resolució en virtut de la qual es va concedir una ajuda respecte del projecte presentat pel Consell Insular d’Eivissa -Projecte per a la protecció i recuperació del medi natural de l’illa d’Eivissa i la seua agrobiodiversitat-, amb càrrec al referit fons i, per un total de 2.642.244,09 euros. Tot tenint en compte que es va observar un termini de 5 anys per a l’execució d’aquest projecte.

Cal recordar que el sol·licitant haurà de ser titular de l’explotació ha d’estar en el Registre Insular Agrari (RIA) com a titular d’una Explotació Agrària, explotació que té ingressos agraris mínim de més de 300 euros i que arriba a 0’15 Unitats de Treball Agrari.

Les ajudes podran finançar despeses d’actuacions que s’hagin realitzat des de l’1/09/2019 fins al 31/08/2020. Les actuacions objecte de l’ajuda de manteniment de l’entorn agrari són:

a) Llaurat de terrenys en secà. 40 euros / ha.

b) Sembra de terrenys en secà. 100 euros / ha.

c) Manteniment de fruiters en secà: Garrovers, Ametllers, Figueres i Oliveres. Fins a 215 euros / ha.

d) Manteniment de cabanya ramadera en extensiu ramat oví/ caprí: 60 euros / ha.

e) Manteniment de caseres d’abelles. 300 euros per cada 5 caseres d’abelles.

Aquells agricultors interessats en aquesta línia d’ajudes poden demanar informació trucant al telèfon 971.19.59.05 o mitjançant correu electrònic joan.mari@conselldeivissa.es. Cita Prèvia Obligatòria per poder emplenar degudament la vostra sol·licitud.

Descarrega o visualitza el BOIB modificació de la convocatòria