Els tallers ‘Diàlegs de Transició cap a una illa renovable’ reuneixen a 40 participants en la seva primera jornada

Tallers Diàlegs de Transició

Els tallers ‘Diàlegs de Transició cap a una illa renovable’ es van iniciar ahir amb la participació de 40 representants d’entitats ecologistes, empreses, administracions públiques, experts en energies renovables i particulars.

El director general d’Energia i Canvi Climàtic del Govern balear, Aitor Urresti, i el conseller de Presidència i Gestió Ambiental, Vicent Roig, van inaugurar les jornades, que es coordinen des de la Sala de Plens del Consell d’Eivissa, per part de l’Equip de Transició Energètica d’Eivissa.

L’objectiu d’aquestes trobades, que continuaran aquest divendres amb la segona i última sessió, és assentar les bases del Full de Ruta per a la Transició Energètica d’Eivissa, en el marc de el projecte de la Unió Europea, Clean Energy for EU Islands (Energies netes per les UE Illes), en el qual Eivissa ha estat seleccionada entre 20 illes europees.

Durant el dia d’ahir, l’equip facilitador del procés de Transició Energètica va avançar els resultats de la diagnosi energètica de l’illa, que està a punt de presentar-se a falta d’algunes dades, i els assistents van treballar en la creació d’una visió compartida per a Eivissa amb l’horitzó al 2050.

“La majoria de les persones participants aposten per tenir una Eivissa amb un nou model turístic respectuós amb els recursos limitats de l’illa i generar una major diversitat d’activitats soci econòmiques respectuoses amb l’entorn”, ha explicat Itziar Arratibel, facilitadora de l’Equip de Transició Energètica.

Un altre aspecte que ha destacat és que “es veu clarament que les persones participants tenen la motivació, la il·lusió i les ganes per impulsar el compliment dels objectius de descarbonització i de reducció de les emissions de CO2 establerts per la UE i el Govern Balear” .

Durant el dia d’avui, està previst definir les accions, iniciatives i estratègies que puguin ajudar a fer realitat la visió de l’illa de cara a l’any 2050 així com concretar els “camins a transitar per arribar a aquesta Eivissa lliure d’emissions, respectuosa amb el medi ambient i diversa en les seves activitats econòmiques”, ha afegit Arratibel.

L’experiència de celebrar els tallers de forma telemàtica, a causa de la crisi sanitària de la COVID-19, ha estat “molt positiva”, segons ha explicat la tècnica, que ha afegit que el treball s’ha realitzat per grups i el procés ” ha funcionat molt bé”.

A més, Arratibel ha ressaltat que aquesta fórmula és “coherent” amb els objectius de transició energètica a l’evitar el desplaçament dels seus participants i, com a conseqüència, reduir el consum d’energia i les emissions de CO2.


*Per a més informació sobre la segona jornada d’aquest divendres podeu trucar a la tècnica-facilitadora de l’Equip de Transició Energètica, Itziar Arratibel, a partir de les 14,30 hores al 667.316.070.