El Consell d’Eivissa recorda que la normativa actual no obliga al servei d’oli en monodosi als restaurants

Oli en monodisi

El Departament de Medi Rural i Marí del Consell Insular d’Eivissa recorda que la normativa actual no obliga a l’ús exclusiu de monodosi per al servei d’oli d’oliva als restaurants. A l’article 16 de l’Ordre SND/339/2020 de 9 maig del Ministeri de Sanitat, “Mesures d’higiene i/o prevenció en la prestació del servei de terrasses” indica que:

“Se eliminarán productos de autoservicio como servilleteros, palilleros, vinagreras, aceiteras, y otros utensilios similares, priorizando monodosis desechables o su servicio en otros formatos bajo petición del cliente”.

És per tant compatible amb la llei, l’ús del servei d’oli al consumidor directament per part del personal de l’establiment o bé en un petit recipient amb oli del qual el consumidor se’n pot servir i que en acabar es buidi i netegi. També, i a sol·licitud del client, es pot servir l’ampolla d’oli per l’autoservei, però l’ampolla s’ha de desinfectar correctament després de l’ús. Això ens permet evitar l’ús innecessari de plàstics i continuar amb l’aposta pel consum d’oli d’Eivissa.

Per tot això, des del Consell d’Eivissa es demana als establiments d’hostaleria que normalment ja promocionen el producte local, que apostin per seguir-ho fent amb lOli d’Eivissa, de la mateixa manera que ho han fet fins ara, ja que la Llei els empara.

Finalment, el Departament de Medi Rural i Marí ha volgut enviar un agraïment a les empreses turístiques d’Eivissa (hotels, restaurants i cafeteries) per apostar pel consum de producte local en una temporada que serà atípica, una aposta que es constata ja en l’augment de la demanda de producte eivissenc als darrers mesos.