El Consell posa en marxa el Pla ISE per atendre els col·lectius més afectats per la crisi del coronavirus

El Consell posa en marxa el pla ISE

El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, ha anunciat aquesta tarda la posada en marxa del Pla ISE d’impuls social i econòmic per ajudar des de la màxima institució illenca a pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus. Encara que l’abast d’aquest pla serà molt més ampli, el seu primer paquet de mesures comprendrà “el desenvolupament de projectes d’atenció als col·lectius socials més afectats per aquesta crisi”.
Per això, el Consell Insular d’Eivissa emprarà el 20% del romanent pressupostari que ha permès l’Estat, i que en el cas concret de la institució suposen 4,05 milions d’euros, per mesures que afectaran “inicialment de manera completa” a col·lectius que més ho necessiten com persones sense sostre, famílies que patiran els efectes directes de la crisi, usuàries de la Oficina de la Dona, usuaris del Centre de Conductes Addictives, etcètera.
D’altra banda el president ha posat l’accent en la situació econòmica i social de l’illa un cop es superi l’actual crisi sanitària. En aquest sentit, ha recordat que l’economia de l’illa “depèn del turisme” i que “si no hi ha activitat turística en aquesta temporada, les conseqüències seran desastroses”.
El president ha fer arribar aquesta preocupació a la presidenta del Govern de les Illes Balears, a qui ha demanat que reclami davant Madrid mesures extraordinàries per les illes tenint en compte que “Balears ha set una comunitat solidària quan ha fet falta i amb l’actual situació, és probable que necessitem un suport extraordinari de tot l’Estat”.
D’altra banda, Vicent Marí ha insistit en la necessitat de treballar conjuntament amb patronals i sindicats per tal de garantir la protecció dels treballadors i la solvència de les empreses que, amb la seva activitat, generen ocupació i riquesa a la nostra illa.