El Consell d’Eivissa aprova transferir als Ajuntaments 1,3 milions d’euros per ajudes a autònoms i microempreses

Ajudes autònoms i microempreses

El Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa ha aprovat aquest matí per urgència la transferència d’1.320.000 euros als ajuntaments de l’illa d’Eivissa perquè puguin donar ajudes a autònoms i microempreses. per valor de 2,6 milions d’euros.

Així mateix s’han signat els convenis per fer arribar al municipi d’Eivissa per aquest concepte 400.000 euros, 300.000 per a Santa Eulària des Riu, 250.000 euros pels ajuntaments de Sant Josep de sa Talaia i Sant Antoni de Portmany i un total de 120.000 euros per Sant Joan de Labritja, de manera què els ajuntaments ho complementaran amb la mateixa xifra per fer-ho arribar a autònoms i mocroempreses.

El president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí ha recordat “el compromís d’aquesta institució amb tota la societat eivissenca per estar ara, més que mai, al seu costat”. A més, a més, “el que hem aprovat i signat avui mateix reflecteix la vocació municipalista que aquest equip de govern sempre ha defensat. Els ajuntaments estan molt a prop del ciutadà, i el Consell Insular ha de fer ús d’ells per arribar a tota la gent. Col·laborant amb mesures com aquesta aconseguirem ajudar a pal·liar els efectes d’una crisi amb dos vessants: la sanitària i la socio-econòmica”.

Ajudes per a dissenyadors d’Adlib

D’altra banda, el Consell Executiu ha aprovat agilitzar els pagaments pendents del Consell Insular amb els dissenyadors d’Adlib que se’ls devia pels anys 2018 i 2019 i que la institució encara no havia abonat. La consellera executiva de Desenvolupament Empresarial, María Fajarnés, ha explicat que “l’artesania i la moda són les indústries en les què en aquests moments el Consell d’Eivissa té competències i és per això que hem prioritzat posar-nos al dia, en aquests moments tan complexos, amb tots ells per tal d’ajudar-los en tot el que estigui a la nostra ma”. Enguany per primer cop s’afegeixen despeses derivades de la posada en marxa de canals de venda online. Aquesta ajuda està dotada de 150.000 euros.